Nederlands English Polski Chinese Deutsch
Introductie
Spelmethode
Prestaties
Kampioenschappen
Vliegduiven
Kweekduiven
Reportages
Referenties
Nieuws
Foto's
Links
Contact
Gastenboek
Te koop
Spelmethode

Huub kan niet gerangschikt worden onder zgn. kleine liefhebbers. Hij wil zich op alle vluchten die meetellen voor de generale kampioenschappen laten gelden. Vandaar dat hij ook de fondvluchten speelt en hiervoor moeten er extra duiven worden gehouden. 
In totaal bevinden er zich 's winters 175 duiven op de hokken van Hermans. Voor de normale programmavluchten zijn 21 weduwnaars en 24 weduwduivinnen beschikbaar. Daarnaast zullen er 18 doffers als weduwnaar deelnemen aan de meerdaagse fondvluchten.

Eind december worden alle kwekers gekoppeld (30 koppels) en begin januari worden de weduwnaars voor de normale vluchten gekoppeld. Als de jonge duiven van de weduwnaars 14 dagen oud zijn, wordt van elk koppel een jong met de duivin op het jonge duivenhok geplaatst. De andere jonge duiven blijven onder de hoede van de toekomstige weduwnaars. Herkoppeling vindt plaats bij de 1e vlucht. Op eitjes van 6 tot 8 dagen worden de koppels opnieuw gescheiden en wordt vertrokken met weduwschap tot en met de laatste eendaagse fondvlucht. De weduwnaars voor de fond worden pas begin maart gekoppeld.

Sinds 2005 neemt Huub met een 12-tal duivinnen ook deel aan de wedvluchten. Dit duivinnen-spel heeft hij overgenomen van verschillende Duitse duivenvrienden die duiven van Huub bezitten, die hiermee schitterende resultaten behalen (o.a. Combinatie A. Bauer - J. Hofmann R.V. Vorspessart:  http://www.j-h-brieftauben-augenzeichen.de). Deze Duitse Combinatie Bauer-Hofmann komt sinds 1993 nog steeds ieder jaar diverse duiven bijhalen. Daarom dat ook zijn kweekhok uit meer dan 50 % bestaat uit duiven afkomstig van Huub Hermans uit Born.

De vroege jonge duiven worden verduisterd en verder worden ze niet gescheiden. Wel wordt er geprobeerd om de jonge duiven zoveel mogelijk te stimuleren. De vroege jonge duiven worden meestal 1 maal per week weggebracht op zo'n 40 km.

Met de late jongen wordt er niet al veel speciaals uitgehaald, omdat deze garde toch voornamelijk uit fondduiven bestaat en omdat hun vluchtprogramma hoofdzakelijk uit alleen kortere vluchten bestaat.

Medische verzorging staat ook bij Huub Hermans hoog in het vaandel. Daarom wordt er gedurende het duivenseizoen elke drie/vier weken dierenarts Peter Boskamp uit Beek (http://www.pigeonvetcenter.com) geraadpleegd. Hier wordt dan de mest onderzocht en worden er van verschillende duiven een keeluitstrijkje genomen. Afhankelijk van het onderzoeksresultaat vindt behandeling plaats. In het vliegseizoen wordt er om de twee weken iets gegeven tegen trichominase d.m.v. een geelcapsule of door toediening van Metro. Ook worden zijn duiven in het vliegseizoen om de twee weken behandeld tegen de luchtwegen (SA-mix). Verder vindt er de jaarlijkse verplichte paramyxo-enting plaats en wordt er in het najaar gekuurd en ingeënd tegen parathypus.

Daarnaast wordt ook de laatste jaren veelvuldig gebruik gemaakt van de natuurproducten van de firma Lockhopower Concret plus+ M. Gebert uit Duitsland (zie http://www.lockhopower-online.de).